
Szybki omlet z pieczonymi pomidorkami
Post by: Kamila Zubrycka-Sobolewska in Kuchnia
Pyszny omlet, który możesz zaserwować na weekendowe śniadanie lub wrzucić do pudełka do pracy. Możesz go podać z pieczonymi pomidorkami koktajlowymi lub bez. Zależnie od czasu jakim dysponujesz w kuchni :p
Składniki:
pomidorki koktajlowe
czarnuszka siewna w nasionach
4 jajka od zielononóżek
pół czerwonej cebuli
świeży szczypiorek
łyżka siemienia lnianego
Pomidorki przekrój na pół, posyp czarnuszką siewną i wstaw do rozgrzanego piekarnika do 170stC na 15 minut.
Jajka połącz z siemieniem lnianym.
Zeszklij cebulkę i szczypiorek na oleju kokosowym. Następnie dodaj jajka. Jeżeli chcesz przewrócić omlet, możesz użyć drugiej, rozgrzanej patelni.
Omlet podawaj z pomidorkami 🙂 Pychota…
Autor: Kamila i Zofia
Leave a comment