Zdrowe babeczki owsiane

Babeczki owsiane z pastą twarogową

Pomysł na babeczki narodził się z potrzeby. W pracy brakuje czasu na lunch, a już tym bardziej na przygotowanie jedzenia. Postanowiłyśmy, że każda z nas, każdego dnia przynosi do pracy zdrową przekąskę. I zaczęłyśmy konkurować o to, które danie jest smaczniejsze, zdrowsze i przede wszystkim szybsze w przygotowaniu. Dzisiejszy przepis jest autorstwa Magdy – naszej specjalistki od sprzedaży i zakupów.  Idealny pomysł dla zabieganych. Wygląda apetycznie i elegancko.

Składniki:

  • 1 szklanka płatków owsianych górskich
  • 3 łyżki siemienia lnianego w nasionach
  • 2 dojrzałe banany
  • gotowa pasta twarogowa PRZEPIS
  • sezonowe owoce

Banany pokrój na małe kawałki i rozgnieć widelcem lub zblenduj. Do masy dodaj płatki owsiane i siemię lniane. Zmieszaj wszystko.

Z powstałej masy uformuj babeczki. Najlepsze będą silikonowe foremki, ale mogą być takie, jakie masz w domu. Piecz przez 20-30 minut w temperaturze 180°C.

Babeczki owsiane z siemienim lnianym

Babeczki owsiane Olejowy Raj

Babeczki owsiane Olejowy Raj

babeczki owsiane Olejowy Raj
Siemię lniane Olejowy Raj

Siemię lniane, płatki owsiane, banan

Pieczenie babeczek z siemieniem lnianym

Formowanie babeczek Olejowy Raj

Kiedy wypieki wystygną, nałóż do środka pastę twarogową i udekoruj ulubionymi owocami.

babeczki z pastą twarogową

Babeczki owsiane możesz zaserwować podczas imprezy w domu lub zapakować do śniadaniówki do pracy lub szkoły.

Autor: Kamila Zubrycka-Sobolewska

Autor przepisu: Magdalena Tomaszewska

Leave a comment