Kutia z kaszy jaglanej
Post by: Kamila Zubrycka-Sobolewska in Kuchnia Zdrowie
Kutia z kaszy jaglanej to propozycja dla zabieganych. Szybki przepis i niewymagający. Chcesz się popisać przed teściową, to do dzieła…
- 200 g suchego maku
- 75 g kaszy jaglanej
- 500 ml mleka bez laktozy lub zwykłego
- 150 g posiekanych orzechów włoskich
- 100 g rodzynek namoczonych w mocnej herbacie
- 20 daktyli namoczonych w wodzie
- 2 łyżki miodu
- sok i skórka z jednej pomarańczy
- 1 łyżeczka oleju kokosowego
W garnku umieść mleko, daktyle, mak, skórkę pomarańczy i olej kokosowy. Zagotuj i dodaj (opłukaną) kaszę jaglaną. Gotuj 10 minut, a następnie odcedź i ostudź. Dodaj miód, orzechy, rodzynki, sok z pomarańczy.
Tags: Kasza jaglana Olej kokosowy
Leave a comment