Babeczki owsiane z pastą twarogową
Pomysł na babeczki narodził się z potrzeby. W pracy brakuje czasu na lunch, a już tym bardziej na przygotowanie jedzenia. Postanowiłyśmy, że każda z nas, każdego dnia przynosi do pracy zdrową przekąskę. I zaczęłyśmy konkurować o to, które danie jest smaczniejsze, zdrowsze i przede wszystkim szybsze w przygotowaniu. Dzisiejszy przepis jest autorstwa Magdy – naszej specjalistki od sprzedaży i zakupów. Idealny pomysł dla zabieganych. Wygląda apetycznie i elegancko.
Składniki:
- 1 szklanka płatków owsianych górskich
- 3 łyżki siemienia lnianego w nasionach
- 2 dojrzałe banany
- gotowa pasta twarogowa PRZEPIS
- sezonowe owoce
Banany pokrój na małe kawałki i rozgnieć widelcem lub zblenduj. Do masy dodaj płatki owsiane i siemię lniane. Zmieszaj wszystko.
Z powstałej masy uformuj babeczki. Najlepsze będą silikonowe foremki, ale mogą być takie, jakie masz w domu. Piecz przez 20-30 minut w temperaturze 180°C.
Kiedy wypieki wystygną, nałóż do środka pastę twarogową i udekoruj ulubionymi owocami.
Babeczki owsiane możesz zaserwować podczas imprezy w domu lub zapakować do śniadaniówki do pracy lub szkoły.
Autor: Kamila Zubrycka-Sobolewska
Autor przepisu: Magdalena Tomaszewska
Leave a comment